D vitamin, napozás

D vitamin, napozás

D-vitamin hiánya

2017. február 02. - egeszseges

A D-vitamin hiány következtében csontrendszeri elváltozások fordulnak elő. A D-vitamin hiány más néven angol kór, a kisgyermekek, és csecsemők körében először Angliában mutatkozott meg a szegény sorsú, főleg városi gyermekek körében a 19. század végén, az elnevezés is innen ered.

angol_varos_dvitamin.jpgA D-vitamin hiánynak jellegzetes tünetei vannak a gyermekeknél, mint a bőr sápadtsága, a nagy fej, puha koponyacsontok, boltozatos homlok, az elgörbült alsó végtagok ("o" láb kialakulása), mellkasi csontok, a bordák deformálódása "tyúkmell", és a fokozott hajlam a csonttörésre.

A D-vitamin hiány enyhébb megjelenési formái, az izomzat tónusának csökkenése, fogzás és mozgásfejlődés késése, gyakori légúti fertőzések.

A bejegyzés trackback címe:

https://dvitamin.blog.hu/api/trackback/id/tr885372862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása